Communicatievaardigheden en assertiviteit

OR-leden zitten in hun normale werk meestal in een onderdanige positie. Er is een directeur die de organisatie leidt en er zijn de werknemers die uitvoeren. In de OR moet een werknemer echter gelijkwaardig met de directeur kunnen communiceren. Niet iedereen kan dat vanzelf. Voor een effectieve OR is het dus belangrijk dat de leden aan hun eigen gedrag werken en zich assertief weten op stellen. Adviseren is voor een groot deel communicatie. Als adviseur van de directie is dit dus een onmisbare vaardigheid.

Assertiviteit begint bij weten wat je wil zeggen en bij jezelf blijven, daarna komt het bijpassende gedrag. Als je bij jezelf bent dan sta je er krachtig bij. Dit is geen vanzelfsprekende houding die je, een keer geleerd, vanzelf vasthoudt. We worden allemaal constant van ons à propos gebracht door drukte en ontwikkelingen om ons heen. De emoties die dat teweeg brengt gooien ons  steeds weer uit onze kracht. DE PIJL vindt het dan ook belangrijk dat in een communicatietraining ook aandacht besteed wordt aan methodes om die kracht steeds weer te hervinden.

Vervolgens wordt er natuurlijk ook op gedrag geoefend op basis van verschillende theorieën en methodes. Oefenen gaat het beste met echt oefenmateriaal. Daarom werkt DEPIJL samen met trainingsacteurs.