Omgaan met adviesaanvragen

Een adviesaanvraag is een lastig document om mee om te gaan. De zaken worden altijd zo voorgespiegeld dat de conclusie vanzelfsprekend lijkt. De OR gaat dan veel vragen stellen over de adviesaanvraag om haakjes te vinden om op in te gaan. Na een proces van vragen en antwoorden geeft de OR dan uiteindelijk een positief advies. Dit voelt vaak erg onbevredigend. Kan dat anders en hoe dan?

In deze cursus gaan we vooral in op het inhoudelijk omgaan met een adviesaanvraag. In de cursus gaan we kijken naar de structuur van een adviesaanvraag en de manieren waarop de OR een goed verhaal krijgt voorgespiegeld , zodat de OR in eerste instantie niet direct de mogelijke problemen ziet. Welke denkfouten maakt de OR en welke manipulaties vind je terug in een adviesaanvraag.

We kijken ook naar een alternatieve manier van adviseren, waarbij de adviesaanvraag slechts een hamerstuk is.

Doelstellingen:

Aan het eind van deze dag weet je waar je bij een adviesaanvraag op moet letten en hoe je hier effectief inhoudelijk op in kunt gaan, op welke valkuilen je moet letten en hoe je adviseren meer kunt maken dan steeds vragen te stellen.

Als u op de download knop klikt ontvangt u een link in de mail, nadat u uw email adres heeft gegeven. In de mail ontvangt u een link waarmee het programma naar uw downloadmap wordt verzonden.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via het contactformulier onder vermelding van Omgaan met adviesaanvragen.

Voor vragen kunt u bellen met Marcel Reijnen op 085 876 96 84 of 0620323269